La força valenciana i el 28 A

 

Per Paco García Latorre, diputat autonòmic de Compromís a les Corts Valencianes.

Possiblement la decisió del Molt Honorable President de convocar les eleccions autonòmiques juntament amb les generals podria semblar que deixava descol·locades a les forces progressistes de l’arc parlamentari valencià. Tot el contrari, el seu soci majoritari, Compromís, ha donat ja l’empenta final amb el seu procés de primàries i ha posat tota la maquinària en marxa per a poder aconseguir el doblet, és a dir, situar a Mónica Oltra en la Presidència de la Generalitat i a Joan Baldoví com el portaveu del primer Grup Parlamentari netament valencià en el Congrés dels Diputats.

Sumar tots dos processos ha suposat crear un tàndem potent i revolucionari, situant una força valenciana en el mapa polític espanyol i reforçant el valencianisme, amb la líder millor valorada pels valencians, com és l’actual Vicepresidenta i Portaveu del Consell, i al polític que any rere any és triat com a millor polític del panorama estatal.

El treball incansable de Compromís dins del Consell li ha fet valedor de diversos reconeixements, tant nacionals com internacionals, sobre la seua lluita contra la corrupció, la regeneració democràtica, les noves formes de fer i entendre la política, així com la creació de nous marcs normatius legislatius que han situat a les persones en l’eix de la política i han posat l’economia al seu servei.

La voràgine destructora i involucionista de drets i llibertats que ens porten les noves dretes fan de Compromís una força clau, tant en la política estatal, on s’ha de saber exportar el model del Govern del mestissatge polític (si es pensa en un Govern estable dins de la pluralitat i diversitat parlamentària), com en l’esfera valenciana, com a garant d’un nou Botànic2.

Compromís ha demostrat que, front l’adversitat, la falta de finançament i el “noes” del govern central, existeixen polítiques del canvi que aposten pels “sies”, que recuperen drets, que estableixen noves lleis per a generar ocupació, protegeixen el territori, re industrialitzen un País, acaben amb l’èxode de talents i joves, fan de l’habitatge un dret, retornen la sanitat universal i ha establert un quart pilar en la societat valenciana amb la nova legislació de serveis socials.

El Poble Valencià ha deixat de ser l’aparador dels especuladors per a convertir-se en una terra d’oportunitats per als seus ciutadans, on s’ha desallotjat la corrupció de les institucions i s’ha demostrat que des de l’esquerra plural i diversa s’administra millor.

És per això que la doble cita electoral ha acrescut les ganes i la il·lusió de la ciutadania valenciana per tenir un grup polític que no respon a ningú més que al Poble Valencià, que netament defense els seus interessos, tant en el Palau de la Generalitat com en el Congrés i el Senat. Per això, el de 28 d’abril la força valenciana serà més visible i àmpliament decisiva en la nova escena política, la qual s’obre camí a un nou temps de pactes, consensos i pluralitat democràtica.

Add comment

css.php