Paraules amb Iniciativa

Revista Nº 9

Extra Vé Congrés

Introducció

El dissabte 9 de juny es va celebrar al Palau de la Música de València el V Congrés d’Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, amb una nombrosa assistència de persones afiliades i simpatitzants i, també, organitzacions convidades a l’acte inicial.

Després de la presentació i votació del Reglament i la Mesa, les salutacions de les organitzacions polítiques i socials convidades i el discurs de Mónica Oltra, els portaveus Mireia Mollà i Miquel Real exposaren l’Informe de Gestió del temps transcorregut des del IV Congrés, ara fa quatre anys, que va ser valorat per les intervencions de les representacions de les organitzacions supracomarcals del partit i votat favorablement quasi per unanimitat.

A la vesprada, el corresponsable d’Organització Toni Planells exposà el treball de la Comissió Revisora dels Estatuts i les modificacions incorporades al text original. Després del debat i votació de les esmenes que s’havien mantingut, el plenari donà el seu suport al nou text estatutari per una majoria molt ampla dels afiliats i afiliades.

A continuació, el portaveu Paco García feu la presentació de la Ponència Política debatuda i esmenada a les assemblees territorials i, després del debat i votació d’esmenes mantingudes, el plenari donà amb quasi el 100% el seu suport al document final.

La Comissió de Candidatures va presentar una única proposta de portaveus i de Mesa Nacional que es varen ratificar pel plenari del Congrés.

Una resolució política i una proposta dels portaveus de manifest de suport a la candidatura de Mónica Oltra com a candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat a les eleccions autonòmiques de l’any vinent van servir de cloenda d’aquest V Congrés d’Iniciativa del Poble Valencià que amb el lema “Construïm futur” ha marcat les grans línies d’actuació del partit per als pròxims quatre anys.

Entrevista a Vero Ruiz, presidenta del V Congrés

1. Quina ha sigut la principal complicació per a dirigir el Congrés?

Dirigir el V Congrés d’IdPV ha sigut més un honor que una complicació. El fet que les companyes i companys confiaren en mi per a aquesta responsabilitat ha sigut una sorpresa i una satisfacció per parts iguals. No puc més que estar agraïda. […]

VIDEO

Intervenció de Monica Oltra davant el V Congrés d’Iniciativa

 

Els portaveus Mireia Mollà i Miquel Real presenten el informe de gestió

Qualsevol informe de gestió es debat entre la literalitat d’allò que està escrit i la realitat d’allò que s’ha viscut. En este cas, la disjuntiva desborda la capacitat d’uns fulls que pretenen ser un informe polític i de la gestió des de l’últim congrés fins ara.

Recordem només un fet que, no per sabut, deixa de ser impactant. Iniciativa és un partit que, al cap de set anys de la seua fundació, va haver de fer front a la responsabilitat de governar, tant a escala autonòmica com municipal, sotmetent-se a una forta prova de resistència en l’adaptació d’unes estructures a una realitat històrica àmpliament desitjada i a la qual calia fer front amb responsabilitat i passió. […]

Versió en valencià

Versión en castellano

 

Els nous Estatuts d’Iniciativa

Versió en valencià

Versión en castellano

 

El portaveu Paco Garcia presenta la Ponència Política

Per tal de fer una ponència política que ens puga servir de base per a la gestió estratègica del futur d’Iniciativa, és fonamental ser molt exhaustius a l’hora de fer un anàlisi de la situació actual que viu el partit i la societat valenciana, sense por a l’autocrítica, però sent realistes en el que respecta a la realitat que vivim. […]

Versió en valencià

Versión en castellano

Feminitzar la política i la societat

1) LA SITUACIÓ DE PARTIDA: Les dones estem acostumades a patir múltiples i variades invisibilitats, perquè encara avui passa com va ja va dir el moviment feminista en 1969, que “les dones són massa visibles com a objectes, però invisibles com a persones”.

Farem especial atenció al fet que moltíssimes dones, al llarg de la història, però també en l’actualitat, desenvolupen una activitat econòmica que no entraria en la qualificació de “productivitat”. En eixe sentit, i com assenyala l’economia feminista, cal fer una crítica amb perspectiva de gènere de la teoria i el sistema econòmic ortodox actual fonamentat en l’homo economicus i el neoliberalisme ferotge, visibilitzant les desigualtats de gènere, focalitzant el canvi d’un model productiu a un reproductiu, que situe les persones i les tasques de sosteniment de la vida en el seu centre. […]

Versió en valencià

Versión en castellano

 

Resolució política del V Congrés

CONSTRUÏM FUTUR, VOLEM REDISTRIBUCIÓ DE LA RIQUESA I MILLORA DE LA VIDA DEMOCRÀTICA

Hem passat anys durs i difícils de pèrdua de drets de ciutadania i de llibertats a causa de la utilització que han fet de la crisi econòmica la classe dominant i els interessos financers de les grans fortunes. Ha estat un avanç del model neoliberal que ha servit per retallar drets laborals, llibertats i també per situar per baix del llindar de pobresa vital a una part molt important de la nostra ciutadania.[…]

Versió en valencià

Versión en castellano

 

Acord Congressual

Celebrem este 5é Congrés d’Iniciativa en un escenari polític complex i engrescador on el lema que hem triat, “Construïm futur”, adquireix un sentit encara més oportú i exigent.

Després d’haver contribuït a fer fora el govern més corrupte d’Europa, afrontem la nova situació amb alegria i ànim constructiu. Iniciem este període amb esperit de col·laboració amb el nou govern d’Espanya però mantenint les exigències d’un imprescindible gir social en les polítiques estatals i una reversió de la marginació enfinançament i inversions que pateix el territori valencià. […]

Versió en valencià

Versión en castellano

El V Congrés als mitjans de comunicació

 

El V Congrés en 25 imatges

 

El més recent