Paraules amb Iniciativa

RODALIES DIGNES JA!

Belén Bachero. Diputada Corts Valencianes

La nefasta gestió del servei de Rodalies no és nova ni molt menys exclusiva de l’actual executiu de Sánchez, ho sabem. Però la realitat és que tenim el pitjor servei de Rodalies de tot l’Estat Espanyol.

La forta aposta per l’alta velocitat (AVE) i la mala planificació, apostant de nou pel sistema radial amb tot el que açò comporta (quilòmetres de vies innecessaris que multipliquen exponencialment les despeses i l’afecció al territori), va fer que l’AVE acaparara totes les inversions, i va dur encadenat l’abandonament absolut de la xarxa de rodalia per part del govern de l’Estat. Les inversions per a l’AVE han suposat el 71% del pressupost destinat al ferrocarril, beneficiant sols al 3,8% de les persones usuàries. Per contra, el 96,2% de les usuàries del tren convencional sols rebem el 29% de les inversions.

La situació actual ha convertit el dia a dia de les persones usuàries en un autèntic infern i ha provocat un grandíssim descens d’usuaris. Hem perdut 10 milions d’usuaris en els últims deu anys. De fet, a la línia de València a Castelló s’ha perdut, per culpa del tercer fil, la meitat dels usuaris. Aquesta ocurrència de l’executiu de Rajoy amb el beneplàcit de la Sra. Bonig, va ser la pitjor de totes les solucions tècniques, i ens castiga per sempre als castellonencs a no tindre un AVE real. Si, el tram d’AVE València-Castelló mai podrà superar la velocitat de 160 km/h, és a dir, mai podrà circular per les vies habilitades amb el tercer fil a la velocitat característica de l’AVE, però el més gros és que l’EUROMED viatjava ja a 220 km/h, així que tenim un AVE menys ràpid que l’EUROMED que teníem. A canvi d’aquest FALS AVE, el servei de rodalia mai tornarà a funcionar ni ser tan eficient com abans del tercer fil. Això sí, 160 milions d’euros ens ha costat! Tota una genialitat a agrair a la Sra. Bonig i el seu meravellós Partit Popular.

Paradoxalment, és ara el Partit Popular qui reivindica i demana explicacions per un servei deficitari i per la falta d’inversió! Exigeixen ara l’aplicació del PLA DE RODALIA que va presentar el ministre Iñigo de la Serna el 2017 i que comportava una inversió de més de 1400 milions d’euros en nou anys. Aquest pla es va quedar en paper mullat quatre mesos després, quan la dreta espanyola aprovà els pressupostos més antivalencians de la història, on només es contemplava una inversió en rodalia al nostre territori de 50 milions d’euros. A eixe ritme necessitaríem vint-i-nou anys per a la seua culminació! No tenen vergonya ni la coneixen! Durant els governs del Partit Popular la falta d’inversió al servei de rodalia i mitja distancia ha sigut una constant, fins i tot el dèficit de personal en els serveis de maquinistes i tallers, camuflat dins del seu pla de privatització del sector públic, que també va aplegar a les rodalies.

És una autèntica vergonya que dia rere dia els usuaris de rodalia arriben tard al treball o als estudis perquè els trens s’han cancel·lat o pateixen retards. És intolerable! I el que encara ha indignat més a la gent, és el Pla de Xoc, anunciat pel ministre Ábalos, amb la devolució exprés del preu del bitllet si es retarda més de 15 minuts. Clar, la iniciativa és un símbol de voluntat política, però el que necessitem les usuàries de rodalia són uns trens dignes, sense retards ni cancel·lacions, que ens puguen permetre aplegar a temps al treball. En definitiva necessitem tornar a confiar en aquest servei de transport públic, que torne a ser fiable i competitiu.

Per a nosaltres les Rodalies són una prioritat i sempre ho han sigut, és el transport quotidià, el que fa més fàcil la vida a les persones, el del nostre dia a dia, per això Compromís hem estat sempre denunciant els dèficits en el servei, demanant les inversions promeses que mai van aplegar, demanant preus assequibles i no els actuals, demanant millores en accessibilitat i, fins i tot, vam demanar la darrera legislatura i vam aconseguir que les Corts reclamen la transferència de competències per a gestionar el servei des d’ací, però mentre continue en mans de l’Estat volem respostes i solucions ja.

mgonzalezm91

Add comment