Paraules amb Iniciativa

EDITORIAL: Temps d’iniciatives, temps de paraules

PARAULES D’INICIATIVA edita el seu segon número. El primer va tenir un feliç acolliment, i això que no són temps per a vindre a parlar de coses de la lluna, com li va dir a Galileu l’ambaixador de Florència quan li va avisar que es dirigia a la cort papal; i ja sabem com va acabar Galileu. Ve açò a compte de certa decadència de la paraula, de la paraula travada, la que conforma arguments i relats: són els temps de la brevetat com a valor, però brevetat no conceptual, sinó brevetat dictada contra els instruments de la intel·ligència, de la raó. Són temps de profunda preocupació en els polítics per saber com dir alguna cosa, abans de preocupar-se per tenir alguna cosa a dir. No pensem en un elefant, ens van dir, i ací estem tots sense pensar en elefants, fins al punt que arribarem a ignorar què artefacte va ser un elefant.

Però, alhora, temps de necessitats, d’urgent necessitat de reactivar alguns debats, perquè les fa- moses xarxes puguen ser unamica més que meres caçapa- pallines de les emocions. Per açò tampoc pretenem protagonitzar textos d’una densitat sublim, sinó materials útils per a dialogar, per a ser llançats d’ací cap enllà, peces a la cerca d’un lector tan àvid com a desprevingut. Utilitzans,imagina amb nosaltres, per favor. I aquesta vegada ens movem en vespra electoral, amb la imminència del canvi. Per açò hem demanat a amics i amigues que contri- buïsquen a l’època amb algunes paraules sobre polítiques: no es tracta d’aportar propostes programàtiques, sinó d’imaginar com haurien de ser els rails per on discórrega el futur de la vida valenciana despús-demà.

Són aportacions, clar, plurals, diverses en el seu estil, horitzó i precisió, però totes igualment vàli- des per a recordar-nos que per sota del marasme d’anys van seguir bategant il·lusions i reflexions. PARAULES D’INICIATIVA, així, ara, només pretén ser l’espill d’eixos reflexos. Temps i ganes hi haurà per a altres consideracions

editorial

paulasimo

Add comment