#JoventutEnMoviment

Per Víctor Moreno, membre de la Coordinadora de Joves amb Iniciativa amb la responsabilitat de finances.

Fa ja més de 10 anys va nàixer una força política valenciana que no va tindre un naixement senzill. Per aquell moment, no m’interessava la política, ni tan sols sabia el que era, era massa jove per a participar o conèixer el que passava al nostre voltant.

Amb un panorama polític dominat per el Partit Popular de la corrupció, però encara així, amb molta il·lusió de canviar la vida de la gent i moure al Partit Popular fora de les institucions valencianes, Iniciativa del Poble Valencià va començar a caminar i a créixer.

Ara mateixa sí que soc plenament conscient de que en aquell moment, la política valenciana va començar a canviar, i tan sols uns anys després va nàixer de forma oficial la seua branca juvenil, Joves amb Iniciativa, de la que he format part durant la meua militància i el que em queda.

En molts espais públics o de participació l’escletxa generacional es un fet que no es pot negar, l’àmbit laboral potser siga el més conegut, però no l’únic.

La joventut te grans dificultats per a accedir a una casa, és el sector de la població destinatari en major mesura dels treballs precaris i no parlem ja de la possibilitat de plantejar un futur a curt termini, unes circumstàncies que des de Politikon han qualificat com a “Muro Invisible”.

Els i les joves d’entre els 16 i els 24 anys es situen en un 40% de risc de pobresa, el 73% dels treballadors i treballadores menors de 24 anys tenen contractes temporals, una situació que no podem obviar, encara que sempre he sigut partidari que no hi ha una políti- ca jove completament definida, aquestes qüestions ens afecten de forma directa. I si no lluitem nosaltres per els nostres drets, qui ho farà?

Des de la meua entrada en Iniciativa i en Joves amb Iniciativa, he vist com la política valenciana ha aconseguir canviar, que el poble valencià haja despertat al fi i que Mónica Oltra es va quedar quedat a pocs escons de ser la nostra Presidenta. Vaig votar per primera vegada a Aitana Más al Congrés per Alacant, i ho vaig fer pensant que aquest era el meu lloc, un lloc on no fugien en tindré a alguna persona jove en llocs de representació importants quan en la resta de forma- cions no ho sol fer o son una simple reserva.

Al principi del meu article vos parlava del “Muro Invisible”, i és que existeix, eixe mur invisible per se jove es real, podria considerar a Joves amb Iniciativa com a una organització on la participació institucional es podria classificar com a molt bona, contem entre els nostres membres amb quasi trenta carrecs públics, entre representants electes o assessors i assessores, mos- tra de l’estreta col·laboració amb Iniciativa del Poble Valencià.

I es que el joves en iniciativa no som el futur, som el present, i tenim que jugar un paper fonamental en el canvi de la política valenciana, des de les institucions i des de fora d’elles, un canvi que passa per consciencia a la gent, i en especial als joves de la necessitat d’implicar-se en la vida política, de mostrar una certa predisposició a la participació activa.

La #JoventutEnMoviment te l’obligació de fer aplegar valors com l’igualtat, el feminisme, la equitat, la llibertat, el respecte per el medi ambient, la participació activa en a les mobilitzacions socials per tal d’assolir finalment la construcció d’un espai en el que l’eixe bàsic de la nostra actuació com a joves, siga un reflex clar d’aquestes valors i fer de Joves amb Iniciativa un espai transformador des de la perspectiva joves de la política valenciana, de nord a sud i d’est a oest. La iniciativa d’actuació que ha caracteritzat de forma continua amb les actuacions d’aquesta joventut en moviment, es la de construir un territori molt més amable per a la seua gent, i en especial per a la joventut valenciana.

Els joves tenim molt a dir en tot els que a política es refereix, en cap moment podem acceptar el que en moltes ocasions ha passat: que se’ns han silenciat adduint inexperiències. Hem de dir la nostra sobre els problemes que ens colpegen de forma directa, però tam- bé sobre aquells assumptes que no es classifiquem com a joves, perquè com he dit abans, els joves no som en cap moment el futur, som el present i tenim molt a dir.

La nostra visió política és una visió juvenil, renovadora, però no il·lusa; per això ens proposem fer aplegar a la joventut a través de valors socials com el pacifisme, l’antifeixisme, el treball der la igualtat i els drets socials, l’estabilitat laboral, valencianisme integrador de la majoria o una economia social que no deixe cap persona enrere entre altes.

Posant en valor la nostra pota més ecologista per a treballar en formes de consum racional i responsable, promovent valors com el reutilització, el reciclatge o la reducció, el foment de l’autoconsum, l’intercanvi gratuït de serveis o el consum de productes de proximitat o agroecològics, sense oblidar, en cap moment, l’escalfament global.

S’estimem la ciuta-dania i entenem necessari fer un camí d’encontre entre militància i ciutadania, les noves formes de participació política i partidista tenen que estar innovant-se contínuament per a oferir un espai de pensament, debat i diàleg a molts joves amb inquietuds per al política, i que en moltes ocasions no troba espais polítics no distesos.

Som la #JoventutEnMoviment, una joventut lluitadora i alegre, una joventut que farà costat a la seua organització de referencia Iniciativa del Poble Valencià, una organització que col·laborarà, des de el respecte dels espais propis per a aconseguir, que dia rere dia, la societat valenciana puga viure una miqueta millor, per molts anys de Joves amb Iniciativa i de Iniciativa del Poble Valencià, per molts anys caminant de la ma, un #JoveEnMoviment.

paulasimo

Add comment

css.php