PP, UN GOVERN ESGOTAT A CREVILLENT versus L’ALTERNATIVA DE COMPROMÍS PER CREVILLENT

230 vots ens van separar d’aconseguir el canvi polític a Crevillent després de 20 anys de majories absolutes del PP. Malgrat açò, C’s podria haver possibilitat aquest canvi, però ho va frustrar possibilitant la continuïtat del PP en un govern en minoria.

Hui molta gent es pregunta per a quan la moció de censura. La gent té ganes de canviar les coses. És el que passa quan s’allarga l’agonia d’un govern esgotat i caducat, les coses mai van a millor. De nou C’s va impossibilitar el canvi polític i la seua resposta a les nostres converses donada la situació de Crevillent va ser l’aprovació dels pressupostos del PP i l’apuntalament del govern municipal del Sr. César Asencio, que dos anys abans els seus dirigents en campanya electoral havien promés canviar.

No està sent fàcil per a aquest grup municipal el seu treball en l’Ajuntament, encara que bé és cert, ningú ha dit que ho vaja a ser, malgrat ser la primera força política de l’oposició. Hi ha una clara estratègia del PP, en col·laboració amb altres grups, de voler aïllar-nos políticament, voler presentar-nos com una força hostil per a la ciutadania, radical, iniciant una precampanya, dos anys abans, sota la vella política de la por al que vindrà.

Enfront d’aquesta estratègia hem respost amb dos eixos clars. En primer lloc, demostrant una vegada més la nostra capacitat per a presentar propostes, tenir idees centrades en el benestar dels veïns i veïnes de Crevillent i en segon lloc, denunciant una gestió caòtica del govern del PP.

No vull passar per alt algunes de les propostes que hem posat damunt de la taula de l’agenda pública del nostre poble. Sembla que han passat molts d’anys, però aquest grup no ens oblidem del problema que segueixen tenint alguns veïns i veïnes de ELS PONTETS i que encara queda pendent perquè PP i C’s no han volgut solucionar aquest problema.

També hem estat al capdavant de la defensa de la Xarxa Llibres a Crevillent. Molt soroll del PP en la seua implantació i hui no diuen res, donant la raó a aquells que sabíem que aquest programa només tenia un destinatari: fer més igualitària l’educació pública.

Hem aconseguit que s’erigira el monument als crevillentins republicans que van estar en els camps de concentració Nazis i que podem visitar al Passeig de Donants de Sang. Recuperant la memòria històrica i la dignitat d’aquells que van ser represaliats per lluitar per la llibertat i la igualtat.

Destaquem en el 2015 la creació del consell especial de foment econòmic convertit en un observatori de l’activitat econòmica local amb la finalitat d’elaborar un Pla Estratègic per a Crevillent amb un gran treball del nostre regidor Javier Riquelme.

Hui, i encara que considerem insuficient, hem aconseguit, no sense batallar-ho, que hi haja tècnics sanitaris en algunes instal·lacions esportives, i açò gràcies a l’obstinació del nostre regidor Marcelino Giménez. Seguim reivindicant que aquest servei es dote d’una ambulància per al trasllat en cas d’accidents esportius.

L’any passat continuem pegats al terreny, pegats a la construcció de l’alternativa política i plantegem en l’Ajuntament importants qüestions estratègiques com la creació de la Comissió de Coordinació de Museus.

Qüestions com la urbanització de Maxa i Llorens o la presentació de diferents obres perquè puguen entrar en diferents programes d’inversions s’han fet arribar al Govern Municipal.

Atenció especial mereix la gestió del Centre Jove. S’aprova la gestió directa pel Ple i el Govern del PP prorroga el contracte i fa cas omís a la majoria plenària.

També hem proposat la creació del Museu Etnogràfic amb l’objectiu d’anar recopilant material d’interès etnogràfic i establint possibles convenis amb empreses i persones individuals. Una proposta que treballat i encapçalat el nostre portaveu adjunt Jesús Ruiz.

En matèria de medi ambient, cal recordar la moció que vam poder tirar endavant i que de moment ha servit per a paralitzar la instal·lació d’una planta de tractament de residus per a la construcció en la Palaia o l’elaboració d’un Pla Contra Incendis dirigit a prevenir els incendis forestals en la nostra serra.

S’ha demanat la creació d’una unitat d’inspecció de serveis atés que pràcticament la totalitat dels serveis que presta l’Ajuntament són serveis privatitzats i s’han detectat una falta important de supervisió i compliment dels contractes, pagant certificacions a empreses que no han realitzat els seus treballs, alguna cosa que ens sembla greu i que hi ha una passivitat irresponsable per part del Govern Municipal, fins en algun cas s’han renovat els seus contractes.

També volem destacar el nou paper que aquest Grup exerceix de reivindicació i intermediació amb altres administracions i en concret amb el nou govern valencià.

Destaquem que després de 20 anys de governs de majories absolutes del PP al País Valencià i a Crevillent, en només dos anys amb el nou Consell del Botànic hem pogut desbloquejar el projecte de construir el Teatre Chapí, es veu la llum al final del túnel perquè siga una realitat i si tot va com esperem en aquesta legislatura començaran les obres de construcció d’aquesta infraestructura volguda i necessitada per a la cultura del nostre municipi.

Seguim reivindicant que una ambulància SVB tinga la seua seu les 24 h. a Crevillent com l’era fins que el PP en la seua dinàmica de retallades ho va llevar a les nits. Aquest grup segueix mantenint converses amb la Conselleria de Sanitat per a disposar aquest servei tal com s’anava prestant fa més de quatre anys.

De la mateixa forma estem treballant perquè hi haja una implicació entre la Conselleria de Medi Ambient i la Fundació Caja Mediterráneo en el manteniment i conservació del Centre d’Educació Medi Ambient els Molins i l’Arborada (Àrea de restauració hidrològic-forestal).

També s’ha col·laborat molt intensament en aquests dos anys amb la Directora General de Transparència Aitana Mas a l’hora de recaptar ajuda en diferents departaments del Consell del Botànic, en una tasca del dia a dia de relació entre administracions.

També s’han presentat diverses esmenes a través del nostre Diputat en el Congrés Ignasi Candela als Pressupostos Generals de l’Estat com el desdoblament de la CN-340 fins a l’encreuament amb la carretera de Catral i una rotonda de regulació del tràfic. Inversions necessàries donada que és un tram de carretera amb alta concentració d’accidents, i que el PP ha rebutjat en el seu tractament injust per a el País Valencià.

I si hi ha algú li sembla poc el que hem fet, en aquests dos anys hem defensat, Dory Cortés com cap, l’educació pública de qualitat enfront de la demagògia del PP, hem fet propostes en matèria de festes, hem estat defensant a Madrid i ací l’energia fotovoltaica i als xicotets inversors de Crevillent i a la Cooperativa, hem realitzat campanyes de conscienciació per a mantenir net el nostre municipi, hem defensat els programes d’ocupació jove de la Conselleria d’Economia i el blindatge de les pensions, hem defensat el plurilingüisme en els nostres col·legis, hem proposat ajudes per a la reforma interior d’habitatges, millores en el transport sostenible amb altres municipis, major seguretat en el cementeri davant els robatoris i també hem editat una revista, “Alternativa”, que s’ha convertit en l’altaveu del nostre treball diari.

Més de 300 notes de premsa i una mitjana de 3 notes de premsa per setmana.

Sabem el molt que s’ha fet, i nosaltres, lluny de quedar-nos quiets, ens anem a posar majors reptes, el nostre poble necessita canvis importants i el nostre compromís és fer realitat eixos canvis.

Vénen anys durs, vénen anys en què ens van a mirar amb lupa, en el qual serem el centre d’atenció de la ciutadania que vol confiar en una alternativa confiable.

 

paulasimo

Add comment

css.php