Paraules amb Iniciativa

Llíria, nova alcaldia fora del bipartidisme

Paco García Latorre. Regidor a l’Ajuntament de Llíria

A la capital del Camp de Túria s’ha produït un esdeveniment dels que marquen història política en la localitat. El canvi d’una nova alcaldia fora del bipartidisme espanyol, que des del 26 de juny ostenta el company Joanma Miguel.

És gratificant veure com el treball incansable, constant i rigorós de més d’una dècada dona el seu fruit. Com aquella il·lusió i esperit de renovació que un xicotet grup de persones (ara molt mes gran) va llançar al 2007 ha pogut alcançar un dels seus objectius a nivell local, ostentar l’alcaldia de la Ciutat. Recordem que a excepció del bienni del Partit Comunista entre 1979 i 1981, la resta ha sigut una alternança del bipartidisme.

Viure en persona tota esta evolució i ser capaços de transformar el tauler polític valencià i consolidar una nova marca amb la que s’identifiquen milers i milers de valencians i valencianes, com és Compromís, ha sigut tot un orgull, un repte personal i també col·lectiu. Al que cal afegir a nivell local el gran treball desenvolupat per les persones de MoVe, ja que totes plegades hem aconseguit una fita realment inimaginable, hem sumat dos projectes que caminaven en paral·lel i que es complementaven.

Arrancarem el projecte en 2007, en 2011 vàrem consolidar-nos Però, va ser en les eleccions del 2015 quan donarem un pas quantitatiu de representació important i molts ajuntaments experimentaren el canvi. Compromís-MoVe va formar part d’eixa nova etapa i contribuí de manera especial amb els seus resultats a que Llíria tinguera una opció transversal,diferenciada i pròpia en la implantació de les iniciatives municipals, amb valentia, seguretat i marcant posicionaments clars. Posició que es va consolidar el 2019 i que ha propiciat un nou escenari per poder ostentar l’alcaldia durant dos anys.

mgonzalezm91

Add comment