#GovernDeLaGent #Pressupostos2017

EFE/C. VALENCIANA, V13. VALENCIA, 18/11/2010.-La diputada del grupo Compromis, Mireia Mollá, defiende ante el pleno de Les Corts la enmienda a la totalidad presentada por su grupo contra el proyecto de ley de Presupuestos de la Generalitat para 2011. EFE/Manuel Bruque
EFE/C. VALENCIANA, V13. VALENCIA, 18/11/2010.-La diputada del grupo Compromis, Mireia Mollá, defiende ante el pleno de Les Corts la enmienda a la totalidad presentada por su grupo contra el proyecto de ley de Presupuestos de la Generalitat para 2011. EFE/Manuel Bruque

Autora: Mireia Mollà Herrera // Portaveu de Compromís a la Comissió de Pressupostos de les Corts // Coportaveu d’IniciativaPV

Durant aquestes setmanes es debat a les Corts Valencianes el projecte de Pressupostos de la Generalitat per a 2017.

Amb els comptes per al pròxim any s’avança en les prioritats que es va marcar des d’un inici el govern del Botànic, la recuperació dels drets socials i l’impuls al canvi de model productiu que millore la nostra situació econòmica. Per això comporten un augment important de les partides destinades a generació econòmica i ocupació, però sense perdre la part social que continua sent el referent del canvi.

Després dels primers Pressupostos que atenien les emergències socials, el pròxim exercici estarà centrat en el nou model productiu com una aposta decidida per a situar al País Valencià al capdavant del creixement econòmic, conscients que aquestes polítiques figuren com una forma més d’aconseguir la inclusió social. L’any passat va ser l’any de l’emergència, de l’urgent, del que no podia esperar, d’atacar la misèria més miserable que ens havia deixat el Govern del Partit Popular. Aquest segon any mantenim el pols social, que és el que caracteritza a aquest Govern, però es fa un esforç molt important en les conselleries productives.

Un nou model productiu. Això genera riquesa, genera llocs de treball i genera redistribució de la riquesa. Per aqueix motiu, es reforcen les conselleries d’Economia Sostenible, Habitatge i Agricultura, sense sacrificar el pols social, doncs Sanitat, Educació i Igualtat segueixen sent les conselleries on es produeixen increments molt importants, pero es centra en el coneixement, el desenvolupament i la innovació, que s’articulen sobre uns principis de sostenibilitat social, ambiental, productiva i política i en la reconversió ecològica de l’economia amb un objectiu: la creació d’ocupació. Mitjançant aquestes polítiques de creixement sostenible, es garanteix el vertader objectiu d’aquest Govern, que no és un altre que rescatar i governar per a les persones”.

 

 

eco_nAlguns dels aspectes més importants dels Pressupostos de la Generalitat per a 2017, d’acord amb els compromisos del Pacte del Botànic son:

 • Increment del 101,4% de la partida destinada a finançar els serveis socials municipals per a millorar l’atenció a la dependència, que comptarà amb un pressupost de 52,1 milions d’euros.
 • S’inclou la possibilitat d’aplicar crèdits ampliables a les ajudes de dependència, renda garantida, ajudes a les dones i prestacions per a menors.
 • Per primera vegada hi ha una partida de 5,9 milions d’euros per a engegar la Llei de la Funció Social de l’Habitatge.
 • Les ajudes a les dones víctimes de la violència de gènere augmenten un 20% pel que fa a 2016.
 • Es reserva una dotació de 18,9 milions per a la millora de seus judicials, la qual cosa suposa un increment del 15,88% respecte a 2016.
 • Augmenta també un 33,9% el programa de Transparència i Participació per a dotar-se d’instruments tècnics i elevar les ajudes a les entitats locals i ciutadanes.
 • La cooperació al desenvolupament comptarà amb 3,8 milions. Açò mostra que continua el seu procés de recuperació, en passar del 0,02% en 2015 al 0,11% en 2017.
 • Es recupera el dret dels valencians i valencianes a gaudir d’un mitjà de comunicació audiovisual valencià amb la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació amb una dotació de 55 milions.
 • Les beques universitàries s’incrementen un 5,7%, amb una dotació de 22,1 milions.
 • Les ajudes per a fer front al copagament farmacèutic es reforcen un 14,5%, de 35 a 40 milions.
 • La inversió en producció cultural comptarà amb un pressupost de 2,3 milions per a dinamitzar el sector valencià.
 • La inversió en la política industrial del Consell augmenta un 42% i aconsegueix els 113,1 milions d’euros, 33 milions més que en 2016.
 • Els fons per a recerca i desenvolupament tecnològic i innovació pugen un 13,9% i comptaran amb 33,8 milions per al pròxim any.
 • La protecció al medi ambient es reforça amb un increment en la partida per a prevenció d’incendis forestals (18,6 milions).
 • També es potenciarà el treball d’autònoms i autònomes amb una línia d’ajudes, que veuran augmentada la seua partida prop del 55% fins a arribar als 1,7 milions d’euros.

 

Tot açò sense que, un any més, s’haja corregit la anomalia democràtica que suposa que els valencians i valencianes no rebem el finançament autonòmic que ens pertoca. Per això volem denunciar l’actitud de la portaveu del PP, Isabel Bonig, que lluny de demanar  perdó perquè el govern del seu partit a Madrid no ha sigut capaç de posar fi a esta situació injusta, s’ha permés realitzar crítiques fora de lloc a les reivindicacions pressupostàries del Consell.

Amb estos segons pressupostos del canvi es consolida una manera de gestionar els recursos públics ben diferent a la dels govern anteriors, on millorar la vida de la gent està per damunt d’altres interessos”.

 

paulasimo

Add comment

css.php