Paraules amb Iniciativa

INICIATIVA: 6é Congrés

Redacció Paraules d’Iniciativa

Ara fa 14 anys es va constituir Iniciativa del Poble Valencià com partit ecosocialista valencià.

I pròximament es celebrarà el seu sisè congrés.

Iniciativa ha jugat i juga un paper important en la renovació dels valors de l’esquerra, en el desenvolupament de l’ecologisme polític, en la construcció d’un valencianisme inclusiu i popular i en la gobernabilitat de les institucions valencianes. És una gran aportació que s’ha fet sempre des d’una perspectiva oberta,  unitària i sense aspiracions d’exclusivitat.

Els resultats estàn a la vista.

IdPV (ara Iniciativa-Compromís) va participar amb un ample protagonisme en les campanyes contra el balafiament i la corrupció del PP valencià des de la seua fundació i en el questionament del sistema que varen representar les mobilitzacions del 15M. I ha participat en governs municipals des de l’inici i des de 2015 en els governs de la Generalitat.

Els elements fonamentals d’aquest protagonisme han sigut les valoracions de les prioritats polítiques, el disseny de les estratègies d’actuació i el lideratge polític i social. La seua combinació ha donat cos a la configuració i èxit de Compromís, a la substitució de la majoria de governs de la dreta i a l’aplicació de polítiques de benestar, de sostenibilitat i de protecció social inèdites al País Valencià.

Veniem al món a construir una societat valenciana més justa i més sostenible. I hem contribuït a que aquestos objectius s’acomplisquen. Malgrat els entrebancs (un d’ells i ben imporatant ha sigut la pandèmia) i les rèmores (herències de l’època pepera, sistema injust de finançament, etc) ens trobem hui amb una identitat més valenciana i integradora, s’han desenvolupat mecanismes de millora de l’exercisi de drets i llibertats i fórmules de promoció de la igualtat d’oportunitats i de gènere així con reformes fiscals per ajudar als més dèbils i creació d’ocupació en les millors condicions possibles. També hem impulsat i hem posat en marxa polítiques de sostenibilitat i de lluita contra el canvi climàtic.

Pero encara hi ha moltes coses per fer. Actualitzar el discurs polític per encarar les responsabilitats que ens corresponen a les institucions , difondre la seua perspectiva en la societat valenciana i preparar les pròximes convocatòries electorals és un dels objectius a complir per aquest 6é Congrés. Teixir aliances i complicitats amb altres protagonistes de la política activa i pròxima i aconseguir la implicació de molta gent en aquest disseny del  futur que volem és el millor mecanisme per continuar aportant energies a la seua plasmació concreta. Pensar, debatre, actuar. Sempre.

mgonzalezm91

Add comment