Paraules amb Iniciativa

EDITORIAL

Aquest número de la revista d’Iniciativa es llança pocs dies abans de la nostra assemblea general amb l’eslògan “Govern de la Gent. Govern del poble valencià”, per tant, hem tractat d’arreplegar en aquesta ocasió articles que repassen algunes de les actuacions que des de les Corts, el Consell o des de Compromís s’estan portant endavant per a consolidar el projecte de canvi en què estem treballant. En aquests mesos des del passat nombre han sigut moltes les qüestions en què hem estat implicats des de la constitucióde la comissió d’investigació dels excessos de CIEGSA en Les Corts, passant per l’elaboració dels pressupostos en què s’ha aconseguit plasmar les prioritats polítiques del Govern, a pesar de les pretensions del govern de Rajoy, i l’aprovació de nombroses iniciatives que consoliden el projecte del Pacte de Botànic, un pacte que s’ha vist reforçat amb l’acord d’ampliació amb dues-centes mesures més.

L’activitat parlamentària en Les Corts Generales ha tingut el seu principal foc en l’elecció del president del Govern qüestió que gràcies a l’opinió publicada ha sigut el tema central durant quasi un any i a pesar de les propostes de Compromís d’estudiar una alternativa progressista, la posició del PSOE ha fet inviable qualsevol eixida que impedira la repetició d’un govern de dretes.

En tot cas aquesta situació inèdita en la vida política del nostre país, li confereix un paper important a l’activitat parlamentària.

En el tauler internacional la recent elecció de Donald J. Trump com a president dels EUA i les convocatòries a França per a les presidencials i a Itàlia per a la ratificació de la reforma constitucional pactada, junt amb una creixent presència electoral de forces ultraconservadores i extremistes a Alemanya, l’actitud dels governs ultranacionalistes en països de l’est europeu junt amb l’actitud de Rússia en els conflictes a l’orient mitjà, configuren un escenari complicat a la qual les forces progressistes hem d’oferir alternatives. És possible un món en pau si es dóna resposta a les preguntes que els canvis que s’estan produint en les relacions internacionals, la revolució productiva, les amenaces del canvi climàtic global i l’aparició de nous actors polítics. L’acció coordinada de les forces progressistes europees és vital per a aconseguir eixe món en pau i en eixe camí, la presència d’Iniciativa i Compromís és un fet important. Eixe és el cas de la participació de Mónica Oltra en la reunió de Madrid DIEM 21, de la que parlem en el número anterior i més recentment a Roma en la trobada dels partits verds europeus promogut per la Green European Foundation, el passat octubre, és una mostra d’això.

Combinar l’acció ideològica i de govern, l’activitat de formació i de debat polític requereix una organització política estructurada, democràtica i amb mitjans per a donar resposta a tots eixos reptes, incertesa i aspiracions de la gent corrent. Per a això el treball organitzatiu, sense ser el més reconegut, és el més necessari i amb eixe objectiu en la reunió d’Otos es va aprovar una declaració, que arrepleguem en aquest número, al mateix temps que es creava de la coordinadora d’alts càrrecs d’Iniciativa. Coordinar les polítiques és essencial per a aconseguir que les propostes del Pacte del Botànic siguen una realitat i entre eixos objectius està aconseguir una societat inclusiva de totes les persones que reclamen ser propietàries del seu destí. En aquests moments les persones més desfavorides són aquelles que fugen de zones de conflicte, guerres i fams canines, o simplement que desitgen una vida millor. Arrepleguem en aquest número un article que ens resumeix algunes de les accions que s’estan duent a terme en matèria d’acollida de persones que sol·liciten refugi al nostre país.
captura-de-pantalla-2016-11-22-a-les-17-29-29No voldriem tancar aquest editorial sense fer especial menció al #25N, Dia Internacional per la eliminació de la violència contra les dones. Lluitem activament per la eliminació de la violència cap a les dones i per la igualtat tant des dels governs, especialment mitjançant la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, com des de Coalició Compromís i Iniciativa. Des d’aquest editorial, fem una crida a la participació a les mobilitzacions convocades al País. També a compartir a les vostres xarxes la campanya #UnHomedeVeritat llançada presentada el dia 22 de novembre per la Conselleria d’Igualtat.

PERQUÈ ENS VOLEM #VIVESILLIURES

Per últim, junt amb aquesta revista digital, que  amb aquest número compleix 2 anys de vida, es llança la proposta d’obrir fòrums permanents de debat en format digital perquè la revista d’Iniciativa, a banda d’els articles, es convertisca en una eina de debat i possibilite donar a conéixer opinions sobre determinats temes bé per la seua actualitat o bé per la seua transcendència política que requerisquen reflexions més pausades.

 

2016-11-22-photo-00000180
Foto de grup a la presentació de la campanya #UnHomeDeVeritat de la Conselleria d’Igualtat amb: Sergi Campillo, Alberto Ibáñez, José de Lamo, Pilar Soriano i Isaura Navarro entre altres companys de Coalició Compromís. 

paulasimo

Add comment